Vogeloverlast wegnemen

Vogels kunnen veel overlast op en rond een dak veroorzaken. Deze gevleugelde vrienden nestelen niet alleen op het dak maar ook onder de dakpannen. Het is zeker van belang om hier de nodige aandacht aan te besteden waarbij het voorkomen beter is dan het genezen. Hiervoor kunt u uitstekend terecht bij Dakbeheer Couwenberg. Wij zijn al een geruime tijd gespecialiseerd op dit gebied. Maak gerust gebruik van onze vakkennis bij vogeloverlast.

De voornaamste vogeloverlast veroorzakers

Vogeloverlast wordt veroorzaakt door meerdere vogelsoorten. Vooral meeuwen zijn vogels die graag op daken verblijven. Dit zijn echter niet de enige soorten die vogeloverlast veroorzaken. Ook verwilderde postduiven, mussen, kraaien en spreeuwen kunnen de rust verstoren.

De vogeloverlast wordt op verschillende manieren veroorzaakt. Meeuwen die dag en nacht tegen elkaar schreeuwen en hun uitwerpselen als bewijs van hun aanwezigheid achterlaten zijn behoorlijke rustverstoorders. Daarnaast leveren veel duiven hier graag letterlijk hun bijdrage aan. Kleinere vogels zien de openingen in het dak als veilige plek om zich te nestelen. Deze “nesteldrang” trekt weer andere ongedierte aan waardoor een aan vogeloverlast gerelateerde wisselwerking ontstaat.

Hoe vogels dakschade kunnen veroorzaken

Hoewel het in eerste instantie wellicht niet achter de “gevleugelde vrienden” gezocht wordt, kunnen vogels flinke dakschade veroorzaken. Mussen die besloten hebben om in uw dak hoog en droog een nestje te bouwen, zullen op zoek gaan naar nestmateriaal. Het isolatiemateriaal van uw dak is hier uiteraard uitstekend voor geschikt. Als ze hiervoor geen gaten en kieren vinden, zullen ze zich een weg naar dit perfecte nestmateriaal vreten en pikken. Hierdoor kunnen beschadigingen aan het materiaal ontstaan. Als vogels een nestje in het dak hebben gevormd, zal dit ook insecten en ongedierte aantrekken en is er uiteraard kans op stankoverlast.

Een andere vervelende wisselwerking van het nestelen van vogels in uw dakgoot heeft betrekking op de grotere kans op lekkages. Delen van het dak of de afvoer van de goot kunnen verstopt raken door nestmateriaal. Hierdoor kan hemelwater niet weglopen wat uiteraard de kans op lekkages en de bijbehorende schade aanzienlijk zal vergroten. Daarnaast kan een vogelnest in de schoorsteen een acuut brandgevaar opleveren.

Overlast van vogels in en op daken bestrijden of voorkomen?

Het is geen eenvoudige taak om de overlast van vogels in daken te bestrijden. Deze dieren zijn dag en nacht actief. Daarnaast zijn er een aantal vogels die gezien worden als beschermde diersoort die zelfs niet bestreden mogen worden. Overlast van vogels in daken bestrijden is dus geen optie. Het voorkomen hiervan zeker wel. Dakbeheer Couwenberg kan u hier uitstekend bij helpen. Wij zijn al een geruime tijd gespecialiseerd op dit gebied.

Werkwijze van Dakbeheer Couwenberg bij het voorkomen van vogeloverlast

De werkwijze van Dakbeheer Couwenberg bij het voorkomen van vogeloverlast bestaat uit twee fasen. Allereerst zullen we de schade die al veroorzaakt is door de vogels voor u herstellen. Dit doen we allereerst door het dak op een grondige manier te inspecteren en eventueel nestmateriaal of andere rommel te verwijderen. Vervolgens herstellen we de schade en zorgen we ervoor dat dit niet meer kan verslechteren.

De tweede fase van de werkzaamheden die we voor u kunnen uitvoeren, is gericht op het voorkomen van overlast. Dit doen we door middel van het plaatsen van vogelwerende profielen. Deze profielen worden onder de buitenste dakpannen geplaatst en hebben uitsteeksels waardoor het voor vogels onmogelijk wordt gemaakt om zich niet te nestelen. Bijkomend voordeel is dat uw dakbeschot direct wordt beschermd tegen weersinvloeden. Het opspattende water uit de dakgoot kan immers niet meer op uw dakbeschot terecht komen.

Vakkundigheid en ervaring van onze dakwerkers bij het wegnemen van overlast door vogels

Dakbeheer Couwenberg is al tientallen jaren actief op gebied van dakwerkzaamheden. We beschikken over een zeer vakkundig en ervaren team. Al onze dakwerkers beschikken over de benodigde diploma’s en bewijzen van vaardigheden om overlast van vogels op de juiste manier weg te nemen. We werken hierbij volgens de VCA normen wat u de garantie geeft dat we een veilige, gezonde-, en milieuvriendelijke werkwijze hanteren.
Voordat we aan de klus beginnen, komen we graag bij u ter plaatse om de situatie te bekijken. Op basis hiervan zullen we u een persoonlijke offerte aanbieden. Deze offerte is uiteraard volledig vrijblijvend en aan de dakinspectie die we hiervoor uitvoeren zijn geen kosten verbonden. Uiteraard nemen we alle opties met u door en denken we graag mee wat voor u de beste oplossingen zijn. Maak gerust gebruik van onze vakkundigheid en ervaring op dit gebied.

Contact met Dakbeheer Couwenberg

Dakbeheer Couwenberg neemt opdrachten aan van zowel particulieren als bedrijven uit heel Nederland. Neem gerust contact met ons op voor vragen over onze werkwijze of het maken van een afspraak. We helpen u graag met het wegnemen van de vogeloverlast op het dak.

Ruim 35 jaar ervaring

Wij hebben een ruime werk ervaring van ruim 35 jaar! Hierdoor weten wij raad met elk dak.

Snel op locatie

Heeft u last van een dak probleem? Dan zijn wij altijd snel bij u op locatie voor een gratis dakinspectie!

GRATIS Dakinspectie

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een geheel vrijblijvende offerte en dakinspectie.

Gratis Offerte Aanvragen

Gratis Offerte Ontvangen?

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een gratis en vrijblijvende offerte

Open chat
Heeft u hulp nodig?
Hoi, kan ik u ergens mee helpen?