Plat dak vernieuwen

Een plat dak vernieuwen is een specialistische klus dat met de grootste zorg moet worden uitgevoerd. U kunt dit dan ook uitstekend overlaten aan de vakmensen van Dakbeheer Couwenberg. Wij zijn al tientallen jaren actief in dakwerkzaamheden en beschikken dan ook over een uitstekende vakkennis op het gebied van platte daken. Voor iedere dakbedekking of isolatiemethode kunt u bij ons terecht. Bent u er nog niet uit wat voor u de beste keuze is als u een plat dak wilt laten vernieuwen? Dan denken onze dakwerkers graag met u mee.

Wanneer kan vervanging van een plat dak nodig zijn?

Er zijn diverse redenen wanneer vervanging van een plat dak nodig kan zijn. Als de kwaliteit van het “oude dak” minder begint te worden en er ontstaan hierdoor meerdere lekkages, is het vervangen van een plat dak een optie. Daarnaast kan het vervangen van een plat dak een onderdeel vormen van isolatiewerkzaamheden en als u merkt dat er iets mis is met het afschot omdat er regelmatig water op het platte dak blijft liggen, is vervanging van het dak een van de alternatieven. 

Het is belangrijk om tijdig de keuze te maken om een plat dak te vernieuwen om onnodig veel schade te voorkomen. Het is wel verstandig om een gespecialiseerd bedrijf bij deze keuze te betrekken. Er zijn gevallen waarbij groot onderhoud volstaat en vervanging van een plat dak niet direct noodzakelijk is. Dit is de reden dat wij eerst een dakinspectie uitvoeren om een goed beeld te krijgen van de situatie en u een eerlijk advies hierover te kunnen geven. Als we de inspectie van het dak hebben voltooid zullen we onze bevindingen met u bespreken en de mogelijkheden aan u voorleggen. Deze transparantie wordt zeer gewaardeerd door onze klanten. Het uitvoeren van deze controle van het dak is volledig kosteloos en zonder verplichtingen.  

 

Vernieuwen plat dak, voor welke bedekking kiest u?

Als u de intentie heeft om een plat dak te vernieuwen, zijn er een aantal belangrijke keuzes die u hierbij moet maken. De eerste keuze heeft betrekking op de verschillende soorten dakbedekking voor een plat dak. U heeft hierin diverse opties:

Plat dak vervangen en isoleren

Een andere keuze die u kunt maken bij het vernieuwen van een plat dak heeft betrekking op de isolatie. Het is immers verstandig om een plat dak te vervangen en direct goed te isoleren. De isolerende laag kan op diverse manieren worden aangebracht. Er wordt gesproken van een “warm plat dak” als het isolatiemateriaal op de dakconstructie wordt aangebracht. Het isolatiemateriaal zorgt hierbij meteen voor een beschermende werking (tegen weersinvloeden) van het dak. Het is zelfs een mogelijkheid om alleen het isolatiemateriaal aan te brengen om te voorkomen dat een plat dak moet worden vervangen.

Een andere optie is om het isolatiemateriaal onder het dak aan te brengen. Deze constructie wordt een “koud plat dak” genoemd en is uiteraard een voordelige keuze. Het isolatiemateriaal heeft hierbij géén beschermende werking. Onze medewerkers denken graag met u mee wat voor u de beste oplossing is als u een plat dak wilt vervangen en isoleren.

Informatie en persoonlijk advies over vernieuwing van platte daken

Heeft u interesse in meer informatie en persoonlijk advies over vernieuwing van platte daken? Neem gerust contact op met Dakbeheer Couwenberg. Wij helpen u graag verder. Wij kunnen deze klus tot in de perfectie voor u uitvoeren. Informeer gerust naar onze mogelijkheden of maak een vrijblijvende afspraak met ons om de situatie te bespreken. Dakbeheer Couwenberg neemt opdrachten aan van particulieren en bedrijven. Wij zien heel Nederland als ons werkgebied. De dakdekkers van Dakbeheer Couwenberg werken volledig volgens VCA normen. Hiermee kunnen we u een veilige, gezonde-, en milieuvriendelijke werkwijze garanderen. 

Ruim 35 jaar ervaring

Wij hebben een ruime werk ervaring van ruim 35 jaar! Hierdoor weten wij raad met elk dak.

Snel op locatie

Heeft u last van een probleem aan uw dak? Dan zijn wij altijd snel bij u op locatie voor een gratis dakinspectie!

GRATIS Dakinspectie

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een geheel vrijblijvende offerte en dakinspectie.

Gratis Offerte Aanvragen

Gratis Offerte Ontvangen?

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een gratis en vrijblijvende offerte

Open chat
Heeft u hulp nodig?
Hoi, kan ik u ergens mee helpen?