Dakpannen vernieuwen

Liggen er beschadigde dakpannen op uw woning die vervangen moeten worden? Dan kunt u het dakpannen vernieuwen uitstekend overlaten aan Dakbeheer Couwenberg. Wij onderscheiden ons door een lange ervaring en een uitstekende vakkennis op dit gebied. Onze gediplomeerde dakwerkers zorgen voor een perfecte uitvoer van deze klus zodat u hier weer een lange tijd plezier van heeft.

Waarom het belangrijk is om beschadigde dakpannen te vervangen

Dakpannen zijn een veelgebruikte vorm van dakbedekking op hellende daken. Dit is goed te verklaren. Dakpannen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en blijven onder normale omstandigheden een zeer lange tijd in een goede staat. Goede kwaliteit betonnen dakpannen hebben een gemiddelde levensduur van 30 jaar, keramische dakpannen zelfs van 50 jaar. In de praktijk is het vaak geen probleem om dakpannen langer te laten liggen. Er komt echter wel een moment dat dakpannen moeten worden vervangen.

Als er beschadigingen zijn opgetreden aan uw dakbedekking, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te vervangen. Door het laten liggen van beschadigde dakpannen kunnen immers lekkages en veel schade ontstaan. Deze beschadigingen kunnen veroorzaakt worden door weersinvloeden maar ook door een gebrek aan onderhoud. Vooral mosvorming op daken vormt een belangrijke bedreiging. Mossen scheiden een specifiek zuur af dat zich gaat nestelen in de dakpannen. Hierdoor kan er vooral bij vorst schade ontstaan. Daarnaast kan de groei van de wortels van mossen ervoor zorgen dat dakpannen opzij gedrukt worden waardoor uiteraard ook lekkages kunnen ontstaan.

Vernieuwing van dakpannen, zelf doen of laten doen?

Veel doe-het-zelvers overwegen om de vernieuwing van dakpannen zelf uit te voeren. Uiteraard behoort dit tot de mogelijkheden maar het is goed om je af te vragen of dit verstandig is. Als u dakpannen laat vernieuwen door Dakbeheer Couwenberg voorkomt u allereerst dat u zelf in gevaarlijke situaties een klus moet uitvoeren wat niet uw dagelijkse werk is. Wij beschikken over de juiste materialen en gereedschappen om op een veilige- en verantwoorde manier deze werkzaamheden uit te voeren. Wij werken uiteraard volgens de VCA normen om u een veilige, gezonde-, en milieuvriendelijke werkwijze te kunnen garanderen. 

Een andere belangrijke reden om door Dakbeheer Couwenberg de dakpannen te laten vernieuwen, is dat u kunt profiteren van onze ervaring en vakkennis op dit gebied. Wij “beperken” ons uiteraard niet tot het vervangen van dakpannen maar als we toch op deze grote hoogte aan het werk zijn kijken we ook meteen naar de staat van uw dak. Mochten we hierbij bijzonderheden ontdekken, zullen we die uiteraard aan u vermelden. Het meedenken met onze klanten is één van de manieren waarop we ons als dakwerkers onderscheiden.

Werkwijze van Dakbeheer Couwenberg bij de vervanging van dakpannen

Onze klantgerichte service komt al direct tot uiting voordat we aan onze klus beginnen. We maken immers vooraf graag een afspraak met u om de situatie te komen bekijken. Op basis hiervan kunnen we u een persoonlijke offerte aanbieden en de mogelijkheden met u bespreken. We denken hierbij graag met u mee. Deze transparantie in de werkwijze van Dakbeheer Couwenberg bij de vervanging van dakpannen wordt zeer gewaardeerd door onze klanten. 

Naast het vernieuwen van dakpannen kunnen we ook andere werkzaamheden voor u uitvoeren om de duurzaamheid van dakpannen te verlengen. Hierbij kunt u denken aan het verwijderen van vuil en mos, het verwijderen van ander onkruid of het impregneren (waterafstotend maken) van de dakpannen. Het vernieuwen van dakpannen kan onderdeel zijn van andere werkzaamheden die we aanbieden zoals het onderhouden, renoveren of repareren van daken.

Contact met Dakbeheer Couwenberg om dakpannen te laten vernieuwen

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie, persoonlijk advies of het maken van een afspraak als u plannen heeft om dakpannen te laten vernieuwen. Uiteraard kan dit volledig vrijblijvend. Ons team van gemotiveerde medewerkers helpt u graag verder. Al onze dakwerkers beschikken over de benodigde diploma’s en bewijzen van kunde om u op de meest vakkundige manier te helpen bij het vernieuwen van dakpannen.

Ruim 35 jaar ervaring

Wij hebben een ruime werk ervaring van ruim 35 jaar! Hierdoor weten wij raad met elk dak.

Snel op locatie

Heeft u last van een probleem aan uw dak? Dan zijn wij altijd snel bij u op locatie voor een gratis dakinspectie!

GRATIS Dakinspectie

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een geheel vrijblijvende offerte en dakinspectie.

Gratis Offerte Aanvragen

Gratis Offerte Ontvangen?

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een gratis en vrijblijvende offerte

Open chat
Heeft u hulp nodig?
Hoi, kan ik u ergens mee helpen?